23 augusti 2021
18:30

IF Vulcanus

Referat: Gustafs GoIF U - IF Vulcanus

Hemmamatch mot Blötbergets stolthet, Vulcanus, en sensommarkväll där temperaturen sjönk från 17 grader vid matchstart till 10 grader när matchklockan passerade 90 minuter och domaren blåste av. Noterbart är att snittåldern var dagen till ära väldigt hög, 21,5 år. I vår startelva var det 25 års skillnaden mellan den yngste och den äldste.
Vi visste att vi hade ett bra lag på andra sidan som kom stärkta efter förra omgångens seger mot Hedemora FC. Vår senaste match var en bortaförlust mot Krylbo med 3-0.
Matchen blåstes igång och vår gameplan var att försöka pressa högt och stressa motståndarna till misstag. Planen funkade och vi vann boll högt upp på motståndarnas planhalva flertalet gånger men utan att skaffa några riktiga chanser. Kvarten in i matchen så hade bollinnehavet jämnat ut sig och motståndarna stack upp i några farliga lägen. Ett av dessa var när en helt fri spelare som enbart hade Gustav mellan sig och målet trampade på bollen och chansen rann ut i sanden. I den 28:e match minuten gick det ett sus genom publik när en frispelad William inte riktigt fick träff på bollen så målvakten kunde rädda. I anfallet efter så var det Gustavs tur att rädda men returen studsade olyckligt på en Vulcanusspelare och men knapp styrfart passerade bollen mållinjen till 0-1.
Resten av halvleken saknade några riktiga farligheter så när som på en bra frispark från vår sida och ett par skapliga hörnor som oroade i motståndarnas straffområde.
Andra halvlek blåste igång och det märktes att Vulcanus var rätt nöjda med sin ledning.
Vi radade upp chanser både i form av inspel men även ett par hörnor men denna kväll var en kväll när bollen inte riktigt ville in. Motståndarna började bli synbart trött och i ett av få anfallsförsök lyckades de få en hörna som vackert nickades in.
Stärkta av sitt andra mål för kvällen så skapade de några fler chanser och luften pös lite ur oss.
I det stora hela gör vi en väl genomförd match och det enda som saknades var målen som tyvärr är det enda som räknas.
Vi bryter ihop och kommer igen i jakten på tre friska pinnar mot Hedemora måndag den 30/8.